HR smolice
Jesteśmy właścicielami ponad 100 odmian roślin uprawnych, znajdujących się w produkcji nasiennej, które określić można hasłem: dobre, bo polskie.
Rubaszek

Rubaszek

Jęczmień jary

  • dobrze plonuje w skali całego kraju: 104% i 102% wzorca odpowiednio w a1 i a2 (PDO 2016)
  • odmiana o wysokiej odporności na porażenia występujące w jęczmieniu
  • bardzo wysoka odporność na mączniaka prawdziwego dzięki obecności genu Mlo
  • dobra odporność na wyleganie
Czytaj więcej...
Legion

Legion

FAO 260-270

• plon ogólny SM: 104% (nr 1!)

• plon jedn. pokarmowych: 104% (nr 1!)

• plon świeżej masy: 106% (nr 1!)

• plon SM kolb: 102%

Czytaj więcej...
Rosomak

Rosomak

FAO 250-260

uzbrojony… w długie kolby

odporny na bombardowanie…
głowni guzowatej

pancerna wytrzymałość… na wyleganie

nie poddający się… fuzariozom

Czytaj więcej...
  • Bombowy plon ziarna

  • Wigor siewek szybki jak pocisk

  • Daleki zasięg

Czytaj więcej...
  • 1. miejsce w plonie suchej masy ogółem w obu latach doświadczeniach rejestrowych (średnio 107,7% wzorca)

  • odmiana o bardzo wysokim potencjale plonowania

  • rośliny bardzo wysokie (320‑325 cm)

Czytaj więcej...
Hodowla Roślin Smolice Sp. z o. o. Grupa IHAR, Smolice 146, 63-740 Kobylin, tel. 65 548 24 20

Aktualności

Oferta handlowa

Jesień 2018

W naszej ofercie znajdą Państwo nasiona bardzo dobrych odmian takich gatunków jak: pszenica, jęczmień, żyto, pszenżyto oraz rzepak.

Zapoznaj się z ofertą...

Wysoka jakość

jakoscTo dla nas priorytet. Dbamy o nią na każdym etapie produkcji – od pierwszego ziarenka w hodowli aż po wyselekcjonowane nasiona oferowane rolnikowi.

Czytaj więcej...

Gdzie kupić nasiona?

mapkaSprawdź, gdzie nabędziesz nasiona z HR Smolice, a jeśli jesteś ich sprzedawcą, poinformuj o tym rolników. Bądź widoczny oznaczając się na naszej mapie! Znajdź punkt sprzedaży najbliżej swojego miejsca zamieszkania.

Zobacz mapę...

Pszenica ozima Belissa

Nowa odmiana chlebowej pszenicy ozimej (klasa A/B) wyhodowana w HR Smolice. Zapraszamy do obejrzenia filmu

Newsletter

Zapisz się do newslettera