• odmiana pastewna, wczesna, pierwsza niewrażliwa na opóźnienie siewu
  • rośliny o krótkich pędach bocznych, niewykazujące nadmiernej bujności
  • krótszy o 2-14 dni okres wegetacji, w stosunku do odmian tradycyjnych
  • zmniejszona wrażliwość na choroby fuzaryjne
  • zmniejszona o około 30-40 % zawartość alkaloidów, ma lepszą wartość paszową, wysoka zawartość białka (32-37%) i tłuszczu (10-12%)
  • wymagana obsada: 70-80 roślin/m2, tj. wysiew około 200-250 kg/ha

Artykuły - strączkowe

Wysoka jakość

jakoscTo dla nas priorytet. Dbamy o nią na każdym etapie produkcji – od pierwszego ziarenka w hodowli aż po wyselekcjonowane nasiona oferowane rolnikowi.

Czytaj więcej...

Pszenica ozima Belissa

Nowa odmiana chlebowej pszenicy ozimej (klasa A/B) wyhodowana w HR Smolice. Zapraszamy do obejrzenia filmu

Newsletter

Zapisz się do newslettera