Podczas ostatnich targów rolnych AGROTECH w Kielcach, Komisja Konkursowa nagrodziła Złotym Medalem naszą najlepszą odmianę jęczmienia jarego. Oceniane produkty musiały spełniać wymogi wielu kryteriów, by zdobyć wyróżnienie w konkursie. Rubaszek został nagrodzony za „stabilny plon i odporność na choroby”. Ze swej strony chcielibyśmy dodać, że plon Rubaszka jest nie tylko stabilny, ale też wysoki. W 2017 roku Rubaszek zajął pierwsze miejsce w plonie ziarna w a1 oraz drugie miejsce w a2. Z kolei w 2016 roku, Rubaszek także zajął wysokie 2. miejsce.

rubaszek medal kielce 2018 smallW przypadku tej odmiany należy podkreślić, że zgodnie z najnowszą Listą Opisową Odmian COBORU z 2017 roku, Rubaszek jest odmianą o najsztywniejszym źdźble i najwyższej odporności na rdzę jęczmienia. Pozostałe parametry odporności są również na bardzo wysokim poziomie.

Podczas targów w Kielcach został również nagrodzony przed Redakcję Raportu Rolnego medalem Firmowy Hit Roku w kategorii Najlepsze produkty rolnicze. Biorąc pod uwagę zalety tej odmiany, Rubaszek w pełni sobie na nie zasłużył.


Zapraszamy do obejrzenia krótkiej relacji z targów w Kielcach oraz spotu reklamowego Rubaszka. Chcąc się zapoznać z opisem odmiany zapraszamy tutaj.


spot reklamowy


Przetargi

przetarg1W związku z rozwojem poszukujemy partnerów do współpracy. Sprawdź nasze oferty przetargowe, być może będzie to pierwszy krok do owocnej współpracy.

Zapoznaj się z ofertą...

Wysoka jakość

jakoscTo dla nas priorytet. Dbamy o nią na każdym etapie produkcji – od pierwszego ziarenka w hodowli aż po wyselekcjonowane nasiona oferowane rolnikowi.

Czytaj więcej...

Gdzie kupić nasiona?

mapkaSprawdź, gdzie nabędziesz nasiona z HR Smolice, a jeśli jesteś ich sprzedawcą, poinformuj o tym rolników. Bądź widoczny oznaczając się na naszej mapie! Znajdź punkt sprzedaży najbliżej swojego miejsca zamieszkania.

Zobacz mapę...

Pszenica ozima Belissa

Nowa odmiana chlebowej pszenicy ozimej (klasa A/B) wyhodowana w HR Smolice. Zapraszamy do obejrzenia filmu

Newsletter

Zapisz się do newslettera