Poczuj, jak smakuje plon!
- rejestracja 2013
- dobra zimotrwałość potwierdzona podczas zimy w 2012 roku
- dobra odporność na wyleganie
- dobra szybkość rozwoju jesiennego
- średni termin kwitnienia i dojrzewania
- wysoka zawartość tłuszczu – 48,2 %
- niska zawartość glukozynolanów (9,6 μM/g)
- dobra odporność na choroby grzybowe
- zalecana do uprawy na terenie całego kraju
Odmiana populacyjna o wysokim potencjale plonowania, w doświadczeniach COBORU w latach 2011-2012 plonowała 105% w stosunku do odmian wzorcowych populacyjnych, rośliny średniowysokie, odznaczają się dobrą zimotrwałością potwierdzoną podczas zimy w 2012 roku oraz dobrą odpornością na wyleganie i choroby grzybowe, odmiana zalecana do uprawy na terenie całego kraju.
Cechy rolniczo-użytkowe:
termin siewu: optymalny dla danego rejonu
norma wysiewu: [szt/m2]: 66
odporność na suchą zgniliznę kapustnych: 8,0
odporność na zgniliznę twardzikową: 8,0
odporność na czerń krzyżowych: 6,6
choroby podstawy łodygi: 8,0