Pszenica jara
Jarlanka
Stabilny plon!
- Klasa jakościowa
- A
- Rejestracja
- 2017
Profil agronomiczny
- Termin kłoszenia
- dość późny
- Termin dojrzałości
- średni
- Wysokość roślin
- 87
- Masa 1000 ziaren [g]
- 43-45
- Odporność na wyleganie
- średnia
- Tolerancja na zakwaszenie gleby
- dobra
Odporność na choroby
- Rdza żółta
- Rdza brunatna
- Septorioza plew
- Septorioza liści
- Fuzarioza kłosów
- Mączniak prawdziwy
- Choroby podstawy źdźbła
Cechy jakościowe
- Zawartość białka (%)
- Zawartość glutenu
- Gęstość ziarna w stanie zsypnym
- Szklistość ziarna
- Wskaźnik sedymentacji SDS
- Wydajność mąki
- Objętość chleba
- Wodochłonność mąki
- Liczba opadania
- Rozmiękczenie ciasta
- Wyrównanie ziarna